Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΚΑΣΤΟΣ»

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΑΚΑΣΤΟΣΥποστήριξη ανέργων της Θεσσαλίας για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Παραγωγικού σκοπού», που εντάσσεται στη δράση 7: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013» και που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης των ενδιαφερομένων την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή.

Η Πράξη «ΑΚΑΣΤΟΣ» περιλαμβάνει τη δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τη μελέτη και εφαρμογή μέτρων συμβουλευτικής, κατάρτισης και τεχνικής υποστήριξης προς 80 άνεργους που ζουν στους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην απασχόληση μέσω της σύστασης τριών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Παραγωγικού Σκοπού (για συντομία: ΚοινΣΕΠαΣ)

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΑΚΑΣΤΟΣ συμμετέχουν: η Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ και ΑΛΜΥΡΟΥ, η ΜΚΟ ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, η ΜΚΟ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΩΝ, το ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε και η ΜΚΟ ΠΟΦΕΚΟ που είναι ο φορέας – συντονιστής του Έργου.

Στην ενημερωτική συνάντηση της Δευτέρας 10 Ιουνίου, θα γίνει παρουσίαση της Πράξης από τις κυρίες Γεροστέργιου Καλλιόπη, MSc Κοινωνιολόγο και Μαντζάνη Ευαγγελία, Οικονομολόγο και θα υπάρξει η ευκαιρία της επίλυσης αποριών από τους ενδιαφερομένους.