Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Φέρετέ μου αὐτὸν ἐδῶ

Τον καιρό κείνο, ταν λθε ησος πρς τ πλθος, τν πλησίασε νας καί, γονατιστός, το λεγε, «Κύριε, λέησε τ παιδί μου, διότι σεληνιάζεται κα ποφέρει πολύ. Πολλς φορς πέφτει στ φωτι κα πολλς φορς στ νερό. Κα τν φερα ες τος μαθητάς σου λλ δν μπόρεσαν ν τν θεραπεύσουν».
Κα ησος επε, « γενε πιστη κα διεστραμμένη, ως πότε θ εμαι μαζί σας; ως πότε θ σς νέχωμαι; Φέρετέ μου ατν δ». Κα πέπληξε ατν ησος κα βγκε π ατν τ δαιμόνιον κα θεραπεύθηκε τ παιδ π τν ραν κείνην.

Είναι γεγονός πως κάθε γονέας προσφέρει στο παιδί του ό,τι κρίνει καλύτερο και μπορεί. Δεν θα δειλιάσει να στερηθεί ο ίδιος κάτι για να προσφέρει κάτι παραπάνω στο παιδί του. Όμως πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά τα έχουν όλα, αλλά κάτι τους λείπει. Τους λείπει η ουσία και το νόημα της ζωής και η ελευθερία της ζωής τους.
Όπως ο σεληνιαζόμενος νέος κινδύνευε να καταστραφεί άλλοτε από τη φωτιά και άλλοτε από το νερό. Είχε χάσει την ελευθερία του και παρασύρονταν από το δαίμονα που τον είχε καταλάβει.
Τα παιδιά μας σήμερα έχουν λάβει από τους μεγαλύτερους ως αρχή της ζωής τους την εξεύρεση χρημάτων και μάλιστα με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι το κριτήριο που κρύβεται πίσω από κάθε επιλογή στον τομέα της επαγγελματικής πορείας. Η καλοπέραση, η ευχαρίστηση και η ηδονή είναι οι αρχές της ζωής που ορίζουν τις υπόλοιπες επιλογές στη ζωή τους. Έτσι άλλοτε πνίγονται στα βαλτόνερα της ηθικής αποχαλίνωσης και άλλοτε καίγονται στην πύρωση όλων των παθών. Πάντως δαιμονόπληκτοι και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορούν να χαρούν το δώρο της ελευθερίας που πρόσφερε ο Θεός. Και αντ΄ αυτού μπλέκουν στα πλοκάμια άλλων παθών και δεσμεύσεων . Ας μη ξεχνάμε ότι και τα «ελαφρά» ναρκωτικά είναι ελεύθερα πλέον, για να τα δοκιμάσει όποιος θέλει. Έτσι, παγιδεύονται οι νέοι και χάνουν την ελευθερία τους.
Από την άλλη ο Χριστός καλεί κάθε γονέα να του προσφέρει το παιδί του, να το οδηγήσει σ΄ Αυτόν. Να του δείξει πως υπάρχει και κάτι άλλο, πέρα από αυτό που φαίνεται. Πως αξία έχουν οι αρχές και ο αγώνας να κρατηθείς ελεύθερος από κάθε τι που έρχεται να σου να φιμώσει τη συνείδηση. Πως είμαστε δημιουργημένοι για κάτι πολύ υψηλό. Για κάτι που μόνο οι άγιοι ζήσαν και ζουν. Να γίνουμε θεοί ενωμένοι με τον αληθινό Θεό, κοινωνοί του Ιησού Χριστού.       
Φέρετέ μου τους νέους δῶ!!! Εμείς που τους κατευθύνουμε; Αυτοί πού θα πάνε; ποιον θα ακολουθήσουν;